maandag, 09 september 2013

Eerste schoolweek: Thema: "Mijn schooltas" (van 2 tot 6 september 2013)

Zoals jullie ondertussen wel al zullen ontdekt hebben, zitten er momenteel maar 4 kapoenen in mijn klasje en nog wel 4 meisjes! Dat beloofd wat te worden! Ik kijk er in ieder geval al naar uit want er staan heel wat uitdagende en fijne activiteiten op ons programma de komende weken.

Deze week zijn we rustig gestart. Het eerste dagje diende vooral om de klas en al het speelgoed wat te ontdekken. Vooral het poppenhoekje was erg in trek.

DSC03882.JPG

DSC03883.JPG

DSC03881.JPG

DSC03884.JPG

Tussen het ontdekken van de klas door, mochten jullie vedetjes ook al eens de turnzaal gaan verkennen. Toen juf Rien eventjes de turnzaal verliet en het “turnen” aan meester Sam overliet kregen enkele kapoentjes het moeilijk. maar meester Sam kon de traantjes ook snel doen verdwijnen en iedereen ging volop aan de slag met het spelen met allerlei soorten ballen.

Op dinsdag konden we er, na het snel drogen van wat traantjes al volop invliegen. Want op dinsdagochtend starten we met een uurtje turnen. Meester Sam was weer van de partij en… er waren al veel minder traantjes te bespeuren. Na al de turnervaringen was het even tijd om tot rust te komen in het kringetje. We maakten Nijntje wakker en we beluisterden het “goeiemorgen”liedje. Na de speeltijd werd er ook nu weer volop gespeeld in de poppenhoek, maar… er was ook al wat tijd voor andere dingen. Zo vertelde ik het verhaaltje van “Karel gaat naar school”. Het verhaaltje gaat over, hoe kan het ook anders, Karel, die voor het eerst naar school gaat. In het verhaaltje maakt Karel een hoedje van papier. Ook wij deden dit. Samen vouwden we een hoedje van papier. Het hoedje was een beetje te klein, het viel erg gemakkelijk van ons hoofdje, dus maakte ik er een elastiekjestouw aan vast en dan ja hoor! Bleef het hoedje mooi staan. Om de beurt ging iedereen zich bekijken in de grote spiegel.

DSC03891.JPG


Omdat het hoedje maar 1 kleurtje had, gingen we aan de slag. We deden de knutselschortjes aan en stempelden met de verfdubbies (flesjes verf met een sponsje) allemaal kleurrijke stipjes op onze hoedjes. Wat zag dat er knap uit!

Op woensdag genoten jullie kapoenen dan weer van Tik Tak. Nee, we keken geen tv, maar ik speelde het live, weliswaar wel op de muziekjes van het alom gekende tv-programma. Nadat Tik Tak afgelopen was, gingen we op stap doorheen de school. We gingen eens kijken op de grote speelplaats, overliepen de afspraakjes op onze eigen speelplaats en daarna gingen we ook eens kijken naar de eetzaal, naar het bureau van juf Lieve, juf Inge en juf Christine en tot slot liepen we nog eens door de gang en vertelden welke juffen er in de verschillende klasjes zijn.

Dan was het al donderdag. We speelden ’s ochtends een memoryspelletje. Op de memorykaartjes stonden voorwerpen die in onze schooltas thuis horen: een koekje, een sapje, een knuffeltje,… Iedereen ging op zoek naar 2 dezelfde kaartjes.  We aten onze koekjes en/of fruitjes om 10u buiten op. Zo een geweldig weer, daar moet je toch van genieten als het kan! Na de speeltijd zat Nijntje droevig in haar stoeltje. Al snel ontdekten we dat Nijntje verdrietig was omdat zij geen schooltasje had. We trokken onze schilderschortjes aan en gingen aan het werk. Iedereen stempelde met sponsjes die we in mooie kleurtjes verf mochten duwen heel het blad vol. Dat zullen prachtige schooltasjes worden (eens ze afgewerkt zijn wel te verstaan). Na dit activiteitje leerden we ook nog ons versje. Omdat we maar met 4 zijn, besloot ik om te gaan picknicken. We aten onze boterhammetjes buiten op, op de speelplaats. Gezellig toch!

 

DSC03896.JPG

DSC03899.JPG

Op vrijdag puzzelden we al van ’s morgensvroeg. Nadien speelden we met een knuffeltje en onze schooltas. We verstopten hem/haar in, achter, onder,… onze schooltas.

DSC03910.JPG

DSC03900.JPG

DSC03908.JPG

DSC03912.JPG

Na de speeltijd gingen we buiten nog een beetje bewegen met onze schooltas.

DSC03913.JPG

DSC03914.JPG

DSC03915.JPG

 

DSC03917.JPG

DSC03918.JPG

DSC03925.JPG

DSC03927.JPG

DSC03931.JPG

DSC03932.JPG

DSC03933.JPG


Wat je toch allemaal al niet kan met een schooltas! Maar ook de komende week staan er fijne activiteitjes op het programma. Hopelijk kijkt iedereen er al naar uit.

 Groetjes en tot volgende week!

                                Juf Rien en haar “schooltasontwerpertjes”

Commentaren

Hallo juf Rien,
Zeg, jouw verhaaltjes geven zin om ook terug 2,5jaar te zijn!! Bedankt voor de leuke tekstjes, het is super om te lezen want onze kapoenen doen in de klas. Want 's avonds zijn ze te moe om iets te vertellen.
Nog een vraagje: bestaat er een mogelijkheid om de foto's ook in het groot te zien? Ik had dat aan juf Jolien ook gevraagd. Je weet het wel, ouders willen hun kinderen altijd goed kunnen inspecteren hé :-)
Groetjes!
Evelyne

Gepost door: Wyns Evelyne | dinsdag, 10 september 2013

Reageren op dit commentaar

Dag mama Evelyne,

Graag gedaan!
Dat begrijp ik zeker :-) Ik bekijk eens wat de mogelijkheden zijn en ik laat zo snel mogelijk iets weten.

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 11 september 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.