dinsdag, 26 november 2013

Thema: "Rollen, rijden, botsen" week 1 (van 18 tot 22 november 2013)

Dag lieve mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons “botsend en rollend” weekje. Tijdens dit eerste weekje, werd er heel veel gespeeld en ontdekt.

Op dinsdag kregen jullie kapoenen de kans om te kegelen en om blikken te gooien. Het lukte bij de meeste al heel goed, al gingen ze soms wel een beetje te dichtbij staan. J

DSC04805.JPG  DSC04808.JPG

DSC04810.JPG

Na de speeltijd lag er in ons kringetje een blad met “sporen”.  Zwartje had zich duidelijk niet verveeld.  Hij had de auto’s en vliegtuigjes door de verf laten rijden.  Natuurlijk waren jullie kapoenen bereid om dit ook eens te proberen. De autootjes reden door de verschillende kleuren verf. Op woensdag was het dan de beurt aan het ander groepje om te exploreren met de autootjes. Het resultaat zijn echte kunstwerkjes. Ze zijn te bewonderen in ons gangetje.

DSC04817.JPG   DSC04811.JPG   

DSC04821.JPG  DSC04834.JPG

Op donderdagochtend kreeg iedereen de kans om grote en kleine ballen te tekenen in veel verschillende kleuren.

Na de speeltijd rolden we met allerlei materialen. Maar… we ontdekten dat niet alles zomaar kan rollen. Een autootje en een balletje, dat rolt en rijdt natuurlijk wel heel goed, moeilijker is het dan om een kaasdoosje te laten rollen. Dat kunnen we alleen maar laten glijden of nee… wanneer we het rechtzetten op zijn kant, dan kan het ook rollen. Dit opende een nieuw perspectief en dus gingen we aan de slag want…een wc-rolletje, een fles, een kegel,… kunnen enkel rollen als je ze neer legt. We ontdekten ook dat niet alles mooi rechtdoor rolt. Sommige voorwerpen maken gekke bochten wanneer je ze laat rollen. Andere voorwerpen, zoals vierkante blokjes rollen dan weer helemaal niet, hoe je ze ook draait.

We speelden ook met knikkertjes. Ik liet ze rollen in een doos… heen en weer, heen en weer,… wat maakte dat een mooi geluid. Toen ontstond er het plan om de knikkertjes te laten schilderen. Ik deed wat verf in de hoekjes van het doosje en… ja hoor! De knikkertjes rolden door de verf en lieten schitterende gekleurde sporen achter. Het duurde niet lang voor ik de eerste stemmetjes hoorde zeggen “Ik ook!” Dus ja… ook jullie kapoenen mochten de knikkers laten rollen. We knikkerverfden in 2 groepjes… het ene groepje op donderdag en het ander groepje op vrijdag.

DSC04859.JPG   DSC04862.JPG

DSC04874.JPG   DSC04878.JPG

Op vrijdagochtend was het een beetje drukker in de klas. De wafeltjes mochten afgehaald worden. Een dikke dankjewel aan alle mama’s en papa’s die wafeltjes kochten. Met de opbrengst zullen we een leuk speeltuig kopen voor op de speelplaats!

Maar er was ook nog wat tijd om te spelen. We lieten autootjes en knikkertjes van de autobanen rijden, knikkers door buizen rollen,… kortom, te veel om op te noemen.

DSC04836.JPG  

Jullie merken het misschien ook wel al, ons programma zat deze week net iets minder vol dan bij de voorbije weekjes en daar is een heel logische uitleg voor. Er gebeurden deze week heel wat ongelukjes (zou de eerste kou en sneeuw er voor iets tussen zitten?!.) Jullie kapoenen een ander broekje aandoen neemt ook wat tijd in beslag. Daardoor vallen er regelmatig wat activiteitjes weg, maar ik ben er van overtuigd dat het aantal ongelukjes snel zal dalen en dat we dus weer alle geplande activiteitjes kunnen ontdekken.

Ooh en ik zou het nog vergeten! Op woensdagochtend, -middag, donderdagochtend en vrijdagochtend kwamen respectievelijk de mama van Hannes, Ilona, Luca en Emma voorlezen in ons klasje. Al mijn kleine kapoenen genoten volop! Ze luisterden heel stilletjes naar de verhaaltjes en keken geconcentreerd naar de prenten. Dank je wel lieve mama’s om ons zo een fijne voorleesmomentjes te bezorgen!

DSC04824.JPG  DSC04838.JPG  

DSC04854.JPG   DSC04869.JPG

Volgende week gaan we nog verder met het thema “rollen, rijden en botsen”. Wie thuis leuke balletjes heeft, grote, kleine, met veel kleurtjes, springballetjes, balletjes met belletjes of balletjes met lichtjes,… mag deze volgende week gerust meebrengen!

Daarnaast zullen ook de Sint en Zwarte Piet verschijnen in ons klasje, want nu begint het toch echt wel al een beetje te korten! Het aftellen kan beginnen.

 Groetjes en tot volgende week

 Juf Rien en haar “knikkerkampioenen”

Commentaren

Hallo Juf Rien,
Weer zo'n fijn verslagje over onze kapoenen. De wafeltjes die zijn heel lekker. Hopelijk vinden jullie het gepaste speeltuig.
Het voorleeskwartiertje is heel graag gedaan. Ilona was super fier dat haar mama even langskwam en vond het heel fijn met alle andere mama's maar Juf Rien doet het ook heel goed hoor :-).
En dan nu maar aftellen naar de Sint... ik kijk er ook naar uit.

Groetjes,

Daisy

Gepost door: Daisy Schauwaers | woensdag, 27 november 2013

Reageren op dit commentaar

Hallo,
Wat werd er bij ons verteld over de "kleurballetjes"!! Maar Emma heeft, volgens wat ze zelf zegt, niet met de gekleurde balletjes mogen verven... :-)
Ze vond het wel geweldig! En de Sint? Die komt niet op school zei ze. :-)
Groetjes,
Evelyne

Gepost door: Evelyne Wyns | woensdag, 27 november 2013

Reageren op dit commentaar

Dag mama Daisy,
De kostprijs van speeltuigjes ligt spijtig genoeg heel erg hoog, maar we doen ons best om het geld zo nuttig mogelijk te besteden. Het vraagt wel wat opzoekings- en berekeningswerk. Jullie geduld zal dus nog eventjes op de proef worden gesteld. :-)
Leuk om te lezen dat ook de mama's genieten van het voorleesmomentje!
Lieve groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | zaterdag, 30 november 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.