zondag, 12 januari 2014

"Lichtjes in het donker" week 1 (van 6 tot 10 januari 2014)

Kiekeboe mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het eerste verslagje van het jaar 2014.

Dit eerste weekje van 2014 verwelkomden we 4 nieuwe kapoentjes. Ilan, Alexi, Kilyana en Wout kwamen op maandag voor de eerste keer naar school. De eerste dag was er ’s ochtends geen traan te zien. Wat een flinke kapoenen. De juffen houden dan hun hartje vast, want soms is de tweede dag dan heel erg moeilijk, maar nee hoor… dit viel nog heel goed mee. Natuurlijk waren er wel een beetje traantjes af en toe doorheen de dag, bij het afscheid van broers en zussen of ja.. gewoon omdat ze het waarschijnlijk wat lang vonden duren voor mama en papa hen kwamen halen. En als er dan toch eens traantjes waren, dan verdwenen ze ook weer snel. Het gekke was dat ook de “ancienkes” af en toe een beetje weenden. Ja… weer 4 kapoenen er bij… weer een beetje drukker… een beetje meer delen van het speelgoed maar ook delen van de aandacht van de juf… het is dus voor iedereen wennen. Daarom plande ik een heel rustig weekje. Iedereen kreeg de kans om zijn/haar plekje te vinden in de klas. Maar… ik durf wel besluiten dat ik opnieuw 4 hele flinke kapoenen er bij heb gekregen. Ik kijk al volop uit naar onze nieuwe avonturen.

DSC05530_450x600.JPG  DSC05531_800x600.JPG  

DSC05532_800x600.JPG  

DSC05534_800x600.JPG

Op maandag kon ik, doordat iedereen superflink was, al eens Tik Tak spelen. Iedere week merk ik dat jullie kapoenen er erg naar uitkijken. Ook de nieuwe kapoenen keken erg geboeid toe. Tijdens Tik Tak bracht ik het thema van deze week al stilletjes aan: “lichtjes in het donker”. Er kwamen sterretjes tevoorschijn en ook Janneke maan was van de partij, er werden gekleurde kaarsjes gesorteerd en de kleine lichtjes dansten op het dambord.

Stapje voor stapje werd ook onze klas omgetoverd tot “lichtjes” klas. De eerste dagen durfden we het nog niet te donker maken want we wouden die nieuwe kapoentjes niet te veel afschrikken, maar op donderdagochtend mocht de juf het licht al eens uitdoen. Iedereen kreeg een lichtje waar hij mee kon schijnen. Naar elkaar, in de “donkere tent”, op het plafond, op de muren,… overal lieten  we ons lichtje eens op schijnen. De “donkere tent” is nu al het lievelingsplekje van vele kapoenen. Met de tafel maak ik een “huisje”. In het huisje ligt een dekentje op de grond en er zijn ook knuffeltjes en kussentjes aanwezig. Alle ingrediënten dus om er een knus huisje van te maken.

DSC05548_800x600.JPG   DSC05576_800x600.JPG  

DSC05566_450x600.JPG   DSC05572_450x600.JPG

Omdat het nu af en toe erg donker is in ons klasje besloten we ook om zelf een lichtje te maken. We versierden met kleurrijke snippertjes lantaarnpapier een glazen potje. Thuis kan er daar dan een kaarsje in branden en dan gaan de papierkleurtjes heel mooi schitteren. Terwijl er een groepje van 4 kindjes aan het knutselen was, mochten de anderen vrij spelen. Zo (her)ontdekte iedereen opnieuw de poppenhoek en het ballenbad.

DSC05539_800x600.JPG   DSC05543_800x600.JPG  

DSC05545_800x600.JPG   DSC05547_800x600.JPG   

DSC05562_800x600.JPG

Op vrijdag las ik het verhaaltje “Bibberbang” voor. Het ging over Nina die gaat slapen, maar eens het donker wordt is ze een beetje bang… ze hoort vreemde geluidjes en er zit een monster in haar kamer. Papa neemt een borstel om te vechten met het monster, maar eens het licht aangaat blijkt het een kapstokmonster te zijn. Sommige dingen kunnen er immers erg vreemd uitzien als het donker is. Als afsluiter speelde ik een kort schaduwspelletje… wie kon er raden welk voorwerp juf Rien vast had onder het witte doek? Jullie kapoenen vonden de schaduwen fascinerend. Even speelde ik ook een spook met het groot wit doek en natuurlijk mochten ook jullie vedetjes eens even voor spook spelen.

Volgende week gaan we nog verder met het thema “lichtjes in het donker”. Wie thuis leuke nachtlichtjes, bureaulampjes, zaklampjes, fietslampjes,… heeft mag deze zeker meebrengen. Ook leuke sterren- en maankussentjes, lichtjes, vormpjes,… zijn zeker welkom.

 

Groetjes en tot volgende week

 

Juf Rien en haar “lichtjes-gekke kapoenen”

Commentaren

Hallo juf Rien,

Over Tik Tak wordt er bij ons huis heel veel gepraat. We krijgen het elke keer te horen.
Wat een flinke kapoenen heb jij daar toch rondlopen! Maar als ik al de verslagen lees heb ik zelf zin om terug kleuter te zijn :-)
Groetjes
Evelyne

Gepost door: Evelyne Wyns | maandag, 13 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Evelyne,

:-) Leuk om te horen...Tik Tak blijft inderdaad geweldig! Ja, het zijn straffe patatjes die kapoenen van mij... ze zijn echt GEWELDIG!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 15 januari 2014

Zo leuk om dit te lezen. Wout vond zijn eerste week echt super! Bedankt!

Gepost door: Liesbeth Devreker | maandag, 13 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Liesbeth,

Graag gedaan! Leuk dat Wout zich zo snel thuis voelt!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 15 januari 2014

De commentaren zijn gesloten.