vrijdag, 17 januari 2014

"Lichtjes in het donker" week 2 (van 13 tot 17 januari 2014)

Piepeloe mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van het tweede weekje waarin we werkten rond “lichtjes in het donker”.

Nu het inloopweekje met de nieuwekes achter de rug was, konden we er volop invliegen.

Op dinsdagochtend speelden we een telspelletje met juf Rien in het kringetje. We probeerden zoveel mogelijk sterretjes te verzamelen in ons kommetje. We deden dit door te gooien met een dobbelsteen waarop 1, 2 of 3 sterretjes stonden. We mochten dan evenveel sterretjes uit het doosje van de juf nemen! Er werd heel wat afgeteld die dag! 

DSC05590_800x600.JPG   DSC05591_800x600.JPG

Juf Hilde was die ochtend ook in ons klasje aanwezig en zij speelde het associatiespelletjes “dag en nacht”. Jullie kapoenen mochten prentjes associëren met de dag (zon) en de nacht (maan). Het prentje van spelende kindjes moest bijvoorbeeld een plekje krijgen bij het zonnetje. Het prentje van de pyjama hoorde dan weer bij de nacht. Dit was eerst wat verwarrend, maar toen we het op woensdag nog een keer speelden waren er al heel wat kapoenen die het spelletje door hadden.

DSC05604_800x600.JPG   DSC05600_800x600.JPG

Dinsdag na de speeltijd startten we ook ons nieuw knutselactiviteitje. Sommigen onder jullie zullen het resultaat vrijdag misschien wel al bewonderd hebben in de gang. Jullie kapoenen mochten exploreren met de sterren- en maanstempeltjes. De enige opdracht dat ze er bij kregen was dat de sterretjes en maantjes mooi naast elkaar moesten staan. En… bij de meeste lukte dat al goed. We knutselen voorlopig maar met 4 kapoentjes tegelijk dus op woensdag en donderdag na de speeltijd kwamen de andere kapoenen aan de beurt. Wie niet aan de beurt was om te knutselen  mocht spelen in het ballenbad, in de poppenhoek of met de spelletjes die ze de voorbije ochtenden leerden kennen.

DSC05587_800x600.JPG    DSC05585_800x600.JPG   

DSC05607_800x600.JPG   DSC05611_800x600.JPG    

DSC05620_800x600.JPG    DSC05618_800x600.JPG   

DSC05596_800x600.JPG   DSC05612_800x600.JPG   

DSC05621_800x600.JPG    DSC05627_800x600.JPG

Want elke ochtend stond er wel iets nieuws klaar om te ontdekken. Op woensdag lag er een sterrenlotto klaar. Jullie kleuters moesten de sterretjes en de maan op de juiste plaats leggen.

 DSC05601_800x600.JPG   DSC05598_800x600.JPG

Op donderdagochtend exploreerden we dan weer met het tekenen van sterren. Ik tekende stipjes op hun blad en zij mochten allemaal kleine streepjes op en door het puntje tekenen. En ja hoor… er ontstonden kleine, maar ook grote sterren.

Vrijdag genoten jullie kapoenen van een tv-momentje. We keken samen naar UKI op de laptop van de juf. Jullie kunnen de aflevering “schaduw” zeker en vast ook wel terugvinden op internet. Misschien herkent jullie kapoen het wel. Ik ben in ieder geval benieuwd of dit het geval is.

Volgende week duiken we het thema “sneeuwvlokjes!” in. We zitten wel in het juiste seizoen, maar de temperatuur wil niet mee. Normaal zou ik dit thema dan uitstellen of laten vallen, maar aangezien we naar de toneelvoorstelling “Sneeuw” gaan, kan ik niet anders dan jullie kapoenen onderdompelen in dit winters thema. Misschien dat de sneeuw wel komt als wij er eens hard op roepen J. We zullen dat zeker eens proberen!

Wie thuis valse sneeuw, sneeuwmannetjes, schudbolletjes, leuke handschoenen, sjaals, wanten, mutsen,… heeft  die tijdens de volgende 2 weken ons klasje mogen versieren, mag deze gerust meebrengen. 

sneeuwvlokjes isomo.jpgMisschien zijn er onder jullie ook mensen die aan “sneeuw” kunnen geraken voor onze “sneeuwbak”.  Ik vul de zandbak dan met “isomo-vormpjes” die vroeger in dozen zaten als bescherming. Wie wat extra “sneeuw” kan meebrengen mag dit zeker doen. 

 

We gaan ook knutselen met eierdozen. Wie thuis een eierdoos heeft mag deze zeker meebrengen, maar indien je geen liggen hebt, moet je er zeker  geen gaan kopen.

 Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “sterrenkindjes”

 

PS: Woensdag 22 januari is het wenmoment voor de kleuters die zullen instappen op 3 februari. We krijgen dan dus bezoek in de klas!

Commentaren

Hallo Juf Rien,

Nog is bedankt voor dit leukje verslagje. Het wordt een hele leuke bende kapoenen in de klas.Ilona en ikzelf zullen allezins heel hard meeroepen want 1 keer sneeuw zou nu toch zooooooo leuk zijn.

Groetjes,

Daisy

Gepost door: Daisy Schauwaers | zaterdag, 18 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Daisy,

We gaan blijkbaar toch nog wat harder moeten roepen... maar vandaag wou het toch precies al beginnen. Wie weet lukt het deze week wel!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: Juf Rien | maandag, 27 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag Juf Rien,

Proficiat met al je mooie activiteiten, die ik nauwgezet volg. Ikzelf begeleid onderwijsprojecten in derde wereld landen en het kleuteronderwijs staat er nog in de peilers. Daarom vind het zo boeiend je blog te lezen, het geeft me zoveel ideeën. Woutje komt heel graag naar school, waarvoor mijn dank. We maken ons soms wat zorgen dat hij niet altijd goed luistert. Vrijdag hebben we alle woordjes herhaald.
Nog een prettige week met je groepje,
De omi van Woutje,

Gepost door: Hilde Lemey | zondag, 02 februari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag omi Hilde,

Dank je wel voor de complimentjes. Het doet deugd om dat te lezen. Wout is een kapoentje, maar ook een erg fijne en spontane jongen! Leuk om in de klas te hebben hoor, dat brengt wat leven in de brouwerij! :-)

Wauw! Werken in de derde wereld, dat moet ook enorm boeiend zijn! Heel veel succes met jouw projecten daar. Ik ben blij dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | zondag, 09 februari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.