zondag, 09 februari 2014

"Mijn knuffel(doekje)" week 1 (van 3 tot 7 februari 2014)

Dag mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons knuffelweekje. 

Eerst en vooral verwelkomden we deze week weer een nieuw vriendje in onze klas. Gust komt de kapoenen van mijn klasje vergezellen. Hij deed het deze week al erg flink en werd ook al onmiddellijk opgenomen in de klasgroep. Eigenlijk mochten er dit keer 4 kapoenen starten, maar de andere 3 kapoenen zullen wat later in het jaar instappen in ons klasje.

Maandag doken we ook onmiddellijk in ons nieuw thema, namelijk “mijn knuffeldoekje”. Dit keer speelde ik Tik tak met de tutjes, knuffeltjes en knuffeldoekjes van jullie kapoenen. Wat waren ze verrast. Die gezichtjes waren het filmen waard. Tik Tak werd zo mogelijk nog interessanter J.

Op dinsdag startten we met ons knutselwerkje van de week. We kleefden zachte stukjes stof op een blaadje. Om aan jullie kapoenen duidelijk te maken dat ze lijm moesten gebruiken, liet ik het hun eventjes zelf ontdekken. Ik nam een blaadje papier en legde het op de grond in de kring. Ik versierde het blaadje mooi met stofjes, nam het op om het hun te tonen en… alle stofjes vielen er af. Toen was ik wel eventjes verdrietig. Gelukkig waren er jullie kleuters! Ze maakten me er al snel attent op dat ik lijm moest gebruiken. Ik ging weer aan de slag. Een beetje lijm smeren, een stofje kleven, een beetje lijm smeren, een stofje kleven. En ja hoor! Het lukte! Wat was iedereen toen blij. Dit kon niet anders dan jullie kapoenen stimuleren om zelf te gaan kleven en wel op de juiste manier. Het korte “toneeltje” deed zijn werk en iedereen kleefde hoe het moest! 

DSC05860_800x600.JPG   DSC05858_800x600.JPG

Op woensdag was het dan de grote knuffeldag. Alle kapoenen brachten hun lievelingsknuffeltje mee. We bekeken eerst al de foto’s en gaven ze een mooi plaatsje aan het prikbord in ons kringetje. Gek hoor… die baby’tjes hebben wel de knuffeltjes van mijn kapoenen, maar zelf lijken ze niet op de foto te staan J Ze herkennen zichzelf niet als baby’tje want ja… wie wil er op de leeftijd van 2 of 3 jaar nu nog een baby’tje zijn? Niemand toch! ;-)

DSC05820_800x600.JPG   DSC05821_450x600.JPG   

DSC05822_800x600.JPG   DSC05826_800x600.JPG

We inspecteerden ook alle knuffels. We voelden en roken er eens aan en gaven ze allemaal een dikke knuffel. Nadat we iedereen zijn  knuffel van naadje tot draadje bekeken, besproken en gevoeld hadden, wiegden we met onze knuffels op het liedje van de week. Wat fijn om te zien, al de liefdevolle zoentjes op het einde van het liedje.

Op donderdag was het dan weer feest in de klas. Emma was jarig. Zij werd 3 jaar! Hip hip hoera!!! Ze bracht een snoepboekje mee! Wat smaakten die lettertjes heerlijk! Mijn kapoentjes luisterden met rode oortjes naar het verhaaltje. Emma bracht ook lekkere cakejes mee! Mmmm, dat smaakte! Wij versierden voor haar vlagjes en maakten een kroon! Wat genoot ze toch van haar dagje op de verjaardagsstoel!

DSC05838_800x600.JPG   DSC05842_800x600.JPG   

DSC05846_800x600.JPG   DSC05848_800x600.JPG

Het laatste dagje van de week startten we met het kleuren van een knuffeldoekje. We moesten eerst goed kijken naar de kleurenstipjes die in de verschillende vakjes stonden. We zochten het potlood met dezelfde kleur en kleurden het doekje in. Wat deed iedereen (die dit wou doen) het goed! Want het was immers de eerste keer dat we zo een opdrachtje kregen! Wat een flinke kapoenen! Na de speeltijd was het dan de beurt aan een ander groepje kleuters om hun knuffelbeertje te bekleven.

Tussendoor speelden we ook nog een luisterspelletje. Ik verstopte ons knuffelschaapje (trekmuziekje) in de klas en per 2 mochten jullie kapoenen het gaan zoeken. Wat vonden ze dat leuk! Al konden sommigen niet wachten om te kijken tot het schaapje verstopt was.

DSC05853_800x600.JPG   DSC05850_800x600.JPG

Volgende week gaan we nog een knuffelweekje tegemoet.

 Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “knuffelbeertjes”

PS: Een dikke dankjewel aan alle mama’s, papa’s, oma’s, opa’s,… die kwamen eten op ons            pannenkoekenfestijn!

Commentaren

Hallo,
Nu versta ik waarom Emma zoveel knuffels en kusjes gaf aan alles en (bijna) iedereen!! Die knuffelweek is precies mijn favoriete week geworden :-)
Heel erg bedankt aan de vriendjes van de klas en aan juf Rien voor de megaleuke verjaardag! Ze raakte er maar niet over uitgepraat.
Groetjes,
Evelyne

Gepost door: Evelyne Wyns | maandag, 10 februari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Evelyne,

Ik ben blij dat Emma zo van haar verjaardag genoten heeft. Ja... ik hou ook van die knuffelweekjes! Mijn kapoenen behulpzaam en lief zien zijn voor elkaar, het is echt hartverwarmend!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | vrijdag, 14 februari 2014

Dag juf Rien,

Wout gaf vroeger soms al knuffels aan mama en papa, maar na deze ook aan iedereen die het hem vroeg.

Ik werd dit weekend boos op Wout omdat hij stout was, maar smelten doe je als hij zegt "sorry mama, knuffel?" en zijn armpjes om je nek slaat. SUPER! Wat leren ze toch snel bij!

Danku, juf Rien!!

Grtjs,

Liesbeth

Gepost door: Liesbeth Devreker | maandag, 10 februari 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Liesbeth,

Graag gedaan!

Ja... sorry zeggen en knuffeltjes geven om het terug goed te maken, dat probeer ik hen te leren. Dit vooral om hen nadien niet met een vervelend gevoel te laten zitten. Soms denken kinderen immers dat je lang op hen boos bent terwijl dit vaak maar een momentopname is. Maar ze hebben vaak snel door dat ze daarmee ook harten kunnen breken :-) Dat moet je ze niet leren ;-)

Groetjes
juf Rien

Gepost door: juf Rien | vrijdag, 14 februari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.