woensdag, 25 juni 2014

"Zomerzon" (van 23 tot 27 juni 2014)

Dag lieve mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het allerlaatste verslagje van de week van dit schooljaar!

De voorbije dagen kregen jullie al heel wat spulletjes van jullie kapoen mee naar huis. Hun knutselzak, hun zelfredzaamheidsboekje, hun tekeningenboek, hun diploma, hun fotootjes,… dit alles mogen jullie nu thuis een eigen plekje geven. Bekijk dit alles ook nog eens samen met je kapoen. Zo kan hij/zij vertellen over wat hij/zij gemaakt heeft in ons klasje… Indien jullie dit doen, denk ik dat er wel heel wat trotse kapoenen zullen rondlopen de komende dagen!

Deze week startte met de laatste verjaardag van dit schooljaar. Wout was jarig, hij werd 3 jaar! Hip hip hoera! Hij bracht een lekkere cake mee waar ook nu weer goed van werd gesmuld. We versierden voor hem vlagjes die hij mee naar huis mocht nemen. Wout bracht ook een lekker snoepboekje mee namelijk “Finn en de maan”. Dat was wel een beetje gek want er zit ook een “echte” Finn in ons klasje! Wat was hij trots toen ik vertelde dat het kindje in het boek ook Finn heette!

DSC07032_450x600.JPG   DSC07034_450x600.JPG   

DSC07036_450x600.JPG

Op dinsdag was het goed weer en beloofd is beloofd. We mochten in de grote zandbak buiten spelen. Iedereen mocht zijn schoentjes uitdoen en met zijn/haar voetjes in de zandbak gaan staan. Wat was dat leuk! We waren precies op het strand! Er werden putten gegraven, slakjes-, visjes- en sterrentaartjes gemaakt, emmers gevuld en terug leeggegoten,… Je merkt het, het was heel leuk. Ik vermoed dat jullie ’s avonds nog zand gevonden hebben… J Maar dat hoort er bij zeker! Zelfs ik werd eventjes vastgegraven! Mijn voeten konden niet meer bewegen. Gelukkig waren en enkele kapoenen die medelijden hadden met mij en me terug losmaakten. J

DSC07037_450x600.JPG   DSC07042_450x600.JPG    DSC07049_450x600.JPG    

DSC07048_800x600.JPG   DSC07040_450x600.JPG

Op woensdag kregen jullie kapoenen de kans om samen met juf Annemie een telspelletje te spelen. Natuurlijk was dit een beetje aangepast aan ons thema. Om de beurt mochten de kleuters met de dobbelsteen rollen. Op de dobbelsteen stond een prent van 1, 2 of 3 straaltjes. De kleuter die gegooid had, mocht het overeenkomstig aantal straaltjes uit het kommetje nemen en bevestigen aan het buikje van de zon. Wie het eerst op elk plakkertje een straaltje kon kleven was de winnaar! Er werd al heel flink geteld!

Nadien vertelde ik het verhaal van “Finn en de zon”. Het verhaaltje ging over Finn die in de zandbak aan het spelen is. Hij begint een gesprekje met de zon, maar plots komt er een grijze regenwolk opdagen. De regen zorgt er wel voor dat de bloemetjes in de tuin van Finn groeien, maar zelf gaat hij toch liever binnen schuilen. Hij probeert de regenwolk weg te blazen en het lukt!! Het zonnetje komt al piepen, maar het blijft ook regenen dus… ja hoor… er ontstaat een regenboog! Finn blaast heel erg hard en blaast de regenwolk nu verder weg. Daar is het zonnetje terug! Nu kan Finn verder in de zandbak spelen. Wat is hij blij!

finn en de zon.jpg

En zo zat ons weekje er weeral heel snel op.

Tot slot wil ik jullie, ouders, bedanken voor het fijne schooljaar!

dank je wel2.jpg

Samen met jullie kapoentjes genoot ik er volop van. Ik ben dan ook erg trots dat ik hen mocht zien groeien het afgelopen jaar! Natuurlijk zal ik hen de komende dagen, maanden wel een beetje missen. Toch ga ook ik eerst even genieten van de vakantie en van, hopelijk, goed weer. Zo laden we de batterijen weer op en kunnen we snel beginnen aan de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar!

Ik wens jullie een fijne en deugddoende vakantie!

Groetjes en tot volgend jaar in de gang of op de speelplaats!

Juf Rien en haar “zonnekloppertjes”

 

PS: Niet vergeten: morgen is het maar een half dagje school! De vakantie start om 12u05. 

Commentaren

Vooral jij bedankt! Wout ging zo graag naar school en heeft zich rot geamuseerd en erg veel bijgeleerd. Hij vond het ook super om even in de belangsteling te staan voor zijn verjaardag. De vlagjes hangen thuis goed in het zicht :-). Geniet met volle teugen van de vakantie! En ook heel erg bedankt aan de kinderverzorgsters.

Dikke knuffel van Wout!

Mama Liesbeth

Gepost door: Liesbeth | woensdag, 25 juni 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Liesbeth,

Met heel veel plezier gedaan! Ik ben blij dat Wout zo een leuk schooljaar achter de rug heeft! Hopelijk volgen er nog veel meer!

Geniet van de vakantie!
Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 02 juli 2014

Lieve Juf Rien,

Wij willen jou vooral bedanken voor alle leuke verslagjes, fotootjes, knutselwerkjes, uitstapjes,activiteiten...
Ilona heeft van elk moment genoten.

Voor alle leuke dingen,van tekenen tot zingen
geven wij jou een dikke zoen en bovendien
een tien op tien !
Wij vergeten je zeker niet. Jij stond altijd maar weer voor ons klaar,
Lieve juf Rien bedankt voor dit fijne jaar.

Geniet van de vakantie!!!

Ilona, papa Johan en mama Daisy

Gepost door: Daisy | vrijdag, 27 juni 2014

Reageren op dit commentaar

Dag mama Daisy en papa Johan,

Graag gedaan!

Ook ik zal Ilona niet vergeten! Ze was bij de 4 startertjes en we beleefden samen een heel boeiend schooljaar!

Ik wens jullie een fijne zomer! Geniet er van!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 02 juli 2014

Dag Juf Rien,

Met veel interesse heb ik je wekelijkse blogs gelezen, een ware inspiratiebron voor mijn werk in het onderwijs wereldwijd.

Hartelijk dank voor alle prettige uurtjes, Wout vond het alvast fantastisch.


Een prettige vakantie en groetjes vanuit Congo,

Hilde, de oma van Wout,

Gepost door: Hilde Lemey | zaterdag, 28 juni 2014

Reageren op dit commentaar

Dag oma Hilde,

Wat leuk... groetjes vanuit Congo!

Fijn dat ik je in verre landen met dit blog op de hoogte kon houden van Wout zijn avonturen!

Héél graag gedaan en nog veel succes met je onderwijswerk in Congo!

Groetjes, juf Rien

Gepost door: juf Rien | woensdag, 02 juli 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.