zondag, 03 mei 2015

"Klein duimpje" (van 27 april tot 1 mei 2015)

Hoi hoi mama’s en papa’s,

Hier zijn we weer met het verslagje van deze week, zo komen jullie ook nu weer te weten wat we de voorbije week in ons klasje uitstaken. J

Eerst en vooral werden er weer heel wat knutselwerkjes voor de mama’s gemaakt… want… er liep vorige week iets mis tijdens de droogtijd van de klei waardoor de klei in stukjes brak. Mama’s verdienen wel beter dan een gebroken knutselwerkje J  We gingen dus met veel plezier weer aan het werk, gelukkig begonnen we er op tijd aan! Op woensdag, donderdag en vrijdag was het dus een heus “klei-atelier” in ons klasje.

Maar dat was niet alles wat we deden deze week.

Op maandag en dinsdag liggen de activiteitjes in de klas een beetje stil. Het is namelijk zo dat het dan heel druk is in de klas. Veel kindjes samen, dat betekent ook drukte, weinig ruimte en heel veel moeten delen maar… dat is op deze leeftijd niet altijd even evident. De juffen zijn dus ook druk bezig met het onderhandelen in conflictjes, af en toe wat opruimen, toiletbezoekjes,… er is op dit moment dus niet altijd veel tijd voor echte “activiteitjes”.

DSC08958_800x600.JPG   DSC08957_800x600.JPG

Maar… er viel natuurlijk wel wat te vieren! Eva was jarig! Zij werd 3 jaar! Hip hip hoera!!!

Zij bracht lekkere cakejes mee… mmm lekker smullen! We maakten ook een mooie kroon voor haar en… ze mocht een hele dag plaatsnemen op de verjaardagsstoel! Dat vond ze wel geweldig!

DSC08964_800x600.JPG   DSC08965_800x600.JPG   

DSC08967_800x600.JPG

Op dinsdag gingen jullie kapoenen zoals jullie weten turnen! Samen met meester Sam maken ze dan de turnzaal onveilig en ontdekken en exploreren ze de mogelijkheden van allerlei materialen.

Op woensdag vlogen we van ’s ochtends dan wel al in leuke activiteitjes.

Zo liepen we met grote reuzelaarzen rond in de klas. Soms kwamen de laarzen boven onze knieën, dit maakte het stappen wat moeilijker, maar we beleefden er wel heel wat plezier aan.

DSC08971_450x600.JPG   DSC08974_450x600.JPG

Daarnaast maakten we ook steentjes doorheen het bos. Hoe we dit deden? Wel, iedereen kreeg een gelamineerde prent van het bos. Door het bos liep een padje met stenen. Jullie kapoenen mochten op elke steen een “zelfgemaakt” steentje kleven. Dit steentje maakten ze uit plasticine. Ze namen een klein stukje plasticine en duwden het tot een steentje. De resultaten kunnen jullie bewonderen in ons gangetje.

DSC08975_800x600.JPG   DSC08980_450x600.JPG   DSC08981_800x600.JPG

Daarnaast speelden jullie vedetjes uiteraard ook in de andere hoekjes van de klas. Zo maakten ze het ballenbad onveilig J Het is zo dat de kleine rupsjes, eens de vlindertjes bij juf Kimberley zijn, genieten van de plaats en de ruimte in ons klasje. De wat “hevigere en grotere” kleuters zijn dan uit ons klasje en dan durven de rupsjes al eens wat meer. Ook in het poppenhoekje zijn ze dan heer en meester over de pannetjes, kookpotjes en bestek. De stenenbak bleef ook een topper, de stenen werden in de poppenhoek gekookt, vervoerd in vrachtwagens,…

Volgende week gaan we de mama’s een beetje meer in de belangstelling zetten want het is bijna “hun” feest! Onze avonturen van dit mamaweekje kunnen jullie volgende week opnieuw lezen in het verslagje.

Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “stenenkindjes”

PS: Zou iedereen eens willen kijken in zijn/haar kleerkast of er nog kleertjes van de juf inzitten. Ik mis namelijk heel wat donkerblauwe leggings, kousjes en donkerblauwe jongensslipjes en roze meisjesslipjes al dan niet met hartjes. Iedereen heeft wel eens iets van reservekledij te kort, dus de voorraad van de juf is wel handig, maar dan moet de gebruikte kledij natuurlijk wel terugkomen. Bedankt om nog eens extra te “snuffelen” in jullie kasten/wasmanden!

De commentaren zijn gesloten.