vrijdag, 12 juni 2015

"Lekkere groentjes" (van 1 tot 5 juni 2015)

Dag lieve mama’s en papa’s,

Ons tweede groentenweekje zit er op!

Alles moest eindigen in het hoogtepunt van deze week, namelijk het schoolfeest. Maar de tropische temperaturen zorgden er voor dat ons groentesoepje niet veel aantrek had en wat nog erger was, was het warmteonweer en de daarbijhorende regendruppels ervoor zorgden dat ons schoolfeest veel sneller dan voorzien eindigde, jammer genoeg! Toch bedankt aan iedereen die een beetje komen smullen is!

Maar… dat doet natuurlijk niets af aan het leuke weekje dat er aan vooraf ging. We speelden en knutselden nog wat verder. Er werden vooral heel wat knutselwerkjes afgewerkt. De afwezigen van vorige week kregen natuurlijk ook de kans om hun vaderdagcadeautje te maken. J

DSC09194_800x600.JPG   DSC09201_800x600.JPG   

DSC09205_800x600.JPG   DSC09202_800x600.JPG

Op woensdag proefden we verschillende groentjes. We bespraken de kleur en de vorm, of we de “schil” al dan niet mochten opeten,… Sommigen van deze groentjes moesten we natuurlijk ook eerst eens wassen en daarbij kon ik de hulp van die kleine handjes wel gebruiken! Het proeven verliep al bij al nog vlot maar… dat kwam dan ook omdat iedereen enorm aangemoedigd werd om eens te proeven. Jullie kapoenen konden kiezen tussen een gewoon stukje, een klein stukje of een piepklein stukje. Het piepklein stukje was nauwelijks vast te nemen maar… er werd geproefd J en dat is het belangrijkste. Of misschien lag het “willen proeven” wel aan het feit dat ze hun stukjes groenten in een dipsausje (mayonaise of ketchup) mochten dippen JJ Het was in ieder geval een fijne proef- en ontdekkingsactiviteit.

DSC09223_800x600.JPG   DSC09227_800x600.JPG   

DSC09235_800x600.JPG   DSC09236_800x600.JPG

Na de speeltijd dansten we zoals worteltjes. Op een leuk muziekje werden we worteltjes. Eerst waren we heel erg klein en gingen we groeien, maar soms “oeps!”, werden we ook plots heel erg klein! Wat vonden jullie kleuters dit geweldig! Vooral het in elkaar laten vallen van de wortel dan J

Op donderdag luisterden we naar het verhaaltje van “Worteltje en Peentje”. Peentje ging ijsjes halen want het was veel te warm buiten. Maar op de terugweg was Peentje een beetje moe en hij ging onder een boom zitten in het zonnetje om een beetje uit te rusten. Ondertussen was Worteltje natuurlijk wel erg ongerust en hij ging op zoek naar Peentje. Peentje was in slaap gevallen onder de boom en… hij werd wakker in een plas. Nee,… hij had niet in zijn broek geplast, maar al het ijs was natuurlijk gesmolten!

Op vrijdag was het wel heel erg warm. Een beetje te warm zelfs op onze speelplaats. We verkozen het iets frissere klasje boven de tropisch warme speelplaats. Samen haalden we de puzzels eens uit de kast en gingen we aan de slag met allerlei soorten puzzels. Jullie kapoenen puzzelden dat het een lieve lust was… sommigen maakten  één puzzel en hadden er dan al genoeg van, anderen bleven maar puzzelen en maakten zeker  5 puzzels achter elkaar.

Bij de ene kapoen lukte het puzzelen erg goed en erg vlot en bij sommigen anderen verliep het puzzelen wat moeilijker…. Gelukkig maar… zo kan ik als juf hen ook nog iets bijleren ;-)

Deze week snijden we een nieuw thema aan. Zoals jullie wel al hadden kunnen voorspellen gaan we deze week de papa’s eens eventjes in de spotlight zetten en we doen dit met het thema “Mijn papa en zijn auto”. Ook nu staan er weer leuke activiteitjes op de agenda.

Groetjes en tot volgende week 

Juf Rien en haar “groentenmonstertjes”

De commentaren zijn gesloten.