dinsdag, 11 november 2014

"Nieuwe vriendjes" (van 3 tot 7 november 2014)

Dag mama’s en papa’s,

Het eerste weekje van november is weeral achter de rug. Deze week stond in het thema van “nieuwe vriendjes”. Dit was een voor de hand liggend thema, want er stapten liefst 6 kapoenen in.

Dit betekent dat we nu met 10 zijn om samen de gekste avonturen te beleven.

Deze week stonden er wel nog niet echt veel “avonturen” op het programma. Nee, ik liet de nieuwe kapoentjes de tijd om te wennen aan mezelf, de juf, de andere vriendjes, het nieuwe ritme, nieuwe gewoontes, afspraken,… Héél veel nieuwe dingen dus. Sommige van deze dingen waren erg nieuw voor de nieuwe vriendjes en dus moesten er hier en daar wat traantjes gedroogd worden. Onder andere bij het afscheid ’s morgens, bij het spelen op de speelplaats,…  Maar… jullie zullen het de komende week/weken wel merken. Het komt allemaal wel goed!

Wat deden we nu zoal deze week? Wel, eerst en vooral heel veel spelen. We ontdekten al heel wat verschillende soorten speelgoed. We speelden in het ballenbad, de poppenhoek, met de auto’s, met de trein, met de boerderij,… Ik merkte al snel dat ook mijn  “oude” kapoenen het een beetje moeilijk kregen. Ze moesten immers plots hun klasje delen… er zijn 4 fietsjes in de klas, dat was net genoeg toen ze nog met 4 waren, maar nu zijn er maar 4 fietsjes voor 10 kindjes en dus moet er gedeeld worden… Ik moest deze week dus heel wat conflictjes oplossen en probeerde dit alles met jullie kapoenen in de mate van het mogelijke ook te bespreken. Soms bracht dit wat traantjes met zich mee, maar ja… ik kon geen fietsjes bijtoveren. Hetzelfde geldt ook bijvoorbeeld voor het plassen op het toiletje. Ook daar moet er nu eventjes gewacht worden tot de anderen klaar zijn en dat is niet altijd even gemakkelijk. Er gebeurden bij de nieuwe kapoenen ook redelijk wat “ongelukjes” waardoor er soms wat minder tijd overbleef om echte activiteitjes te doen, maar dat hoort bij de eerste schooldagen natuurlijk. De komende weken zal er nog tijd genoeg zijn om nieuwe dingen te ontdekken en leuke activiteitjes te beleven.

 

DSC08096_800x600.JPG   DSC08099_800x600.JPG   

DSC08103_800x600.JPG   DSC08111_800x600.JPG   

DSC08113_800x600.JPG  DSC08114_450x600.JPG    

DSC08122_800x600.JPG

Maar het is natuurlijk niet zo dat we helemaal nog niets deden hoor! Ik vertelde het verhaal van “Max en zijn vriendjes”. Max ging wandelen in het bos en plots ontdekte hij dat hij niet alleen was. Zijn vriendjes hadden zich verstopt in het bos en hij moest ze zoeken. Jullie kapoenen hadden goeie oogjes en vonden alle diertjes samen met Max terug.

Max zoekt zijn vriendjes.jpg

Er was ook al eventjes tijd om te stempelen. Juf Christel kwam op donderdag de juf een beetje ondersteunen en met 2 juffen in de klas was het knutseltijd! 4 kapoenen mochten er een schortje aandoen en stempelden met sponsjes een blaadje helemaal vol. We kleurden op deze manier Pukje zijn gezichtje geel. Nadien maakten we ook nog gele afdrukken van jullie kapoenen hun handjes. Het resultaat zal binnenkort te zien zijn in het gangetje, maar jullie zullen nog eventjes geduld moeten oefenen.

Volgende week is maar een kort weekje daarom zal er geen apart verslagje van dit weekje in het mapje of op het blogje te vinden zijn. Ik zal de beleefde avonturen een weekje later bij in het volgende verslagje zetten.

Het thema de komende weken is “Hakketak en stokketok”. Ja hoor, via takken en stokken gaan wij het thema “herfst” ontdekken. Al zullen de 3 dagen van het korte weekje ook nog een beetje in het thema van “nieuwe vriendjes” staan. De details kunnen jullie binnen 2 weken lezen in het verslagje. Tot dan!

Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “superkapoenen