maandag, 15 december 2014

"Doosjes voor kerst" (van 8 tot 12 december 2014)

Hoi hoi mama’s en papa’s,

Deze week keerde de rust een beetje terug in de klas, al moet ik eerlijk toegeven dat er toch elke dag een lekkere drukte heerste J. Maar ook deze week waren er een aantal kapoenen die niet aanwezig waren omdat ze ziek waren,… jammer is dat! Hopelijk zijn ze snel genezen en kunnen we samen dit laatste gezellige weekje beleven.

Wat deden we zoal deze week? Wel… we toverden een eierdoos om tot een kerstboom. Eerst bestempelden we een driehoekig kartonnetje met spons. Dit was de basis van de kerstboom. Nadien mocht iedereen ook nog eens aan de slag met een penseel. We schilderden een eierdoos helemaal groen! Hier en daar vergaten we een plekje, maar dit maakt alles eens zo “kunstig”.

DSC08272_800x600.JPG   DSC08265_450x600.JPG

Op donderdag en vrijdag namen we dan de tijd om de kerstboom te versieren. Jullie kleuters mochten uit verschillende materialen kiezen. Ze kozen dus zelf hun kerstballen, hun ster bovenin de kerstboom en de slingers. Dit alles resulteerde in een prachtige kerstboom. Jullie krijgen hem zeker mee naar huis in de loop van deze week. Zodat hij tijdens de feestdagen kan pronken aan de muur J

Met zo druk te vertellen over ons knutselwerkje zouden we het nog vergeten. We toverden ons klasje ook om tot een erg gezellig klasje. We gaven onze “kerstboom” een plekje, versierden hem, hingen kerstballetjes omhoog en gaven de kerstmannen en de kleine kerstbomen een plekje in de gang of in de klas. Nadien hing ik zelf nog wat lichtjes op! Wanneer je ons klasje binnenkomt, stroomt de gezelligheid je tegemoet. Leuk toch!!

Maar naast het thema “kerstmis”, hebben we nog een ander thema in ons klasje. Namelijk dozen. Op maandag stond er een hele grote doos in de klas. Deze grote doos zat vol met kleine doosjes. We maakten dan ook hele gekke torens met de dozen. Sommige torens waren even groot of zelfs groter dan jullie veddetjes.

DSC08260_450x600.JPG    DSC08259_450x600.JPG   DSC08261_800x600.JPG

Op dinsdag ontdekten we dan weer een hele lange doos in de klas. Eén die we konden gebruiken als tunnel. Wat een plezier! Jullie kapoenen kropen er wel 20 keer door! Ze vonden het geweldig.

DSC08275_800x600.JPG  DSC08282_800x600.JPG

Wat wel een beetje jammer was dinsdag, was dat meester Sam zijn voet had bezeerd en hij dus een weekje afwezig was. Jammer, geen turnen, maar we maakten dit goed met het kruipen door de dozen, het spelen in het ballenbad,.. Er zat beweging genoeg in de activiteitjes deze week.

Op woensdag genoten jullie kapoenen van een dagje vakantie. Leuk toch, een dagje vakantie midden in de week. J

Op vrijdag lagen er opnieuw lange dozen in het klasje, maar we konden er nu niet zelf doorkruipen dus was het de beurt aan de balletjes J.  Er rolden heel veel balletjes door de dozen en dat was natuurlijk ook weer een voltreffer.  De mandjes met de balletjes werden ettelijke keren gevuld.

DSC08267_450x600.JPG   DSC08269_450x600.JPG  DSC08270_800x600.JPG

Deze week doen we nog wat verder met het thema “doosjes voor kerst”. Het is ons laatste schoolweekje van het jaar 2014. We sluiten dit weekje dus af met een kerstfeestje. Denken jullie aan het cadeautje ?

Deze week ontvangen jullie ook nog een tweede verslagje. Aangezien het vakantie is, krijgen jullie het verslagje op vrijdag mee i.p.v. na de vakantie.

 Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “kerstboomversierdertjes”

PS: Woensdag 17 december is het wenmoment in ons klasje. De 6 nieuwe kapoenen die instappen na de kerstvakantie kunnen dan al eens komen kijken in ons klasje en komen kennis maken met hun nieuwe vriendjes!