zaterdag, 06 december 2014

"Zwarte Piet, wiedewiedewiet" (van 1 tot 5 december 2014)

Piep mama’s en papa’s,

Hier zijn we dan met het verslagje van ons “Pietenweekje”.

Deze week was het eindelijk zo ver… de Sint kwam langs op school!

Op maandag speelden we een kleuren- en begrippenspelletje. De juf had boekjes in verschillende kleuren en van verschillende groottes gemaakt. De eerste keer dat we het spelletje speelden, sorteerden we de kleine en de grote boekjes. De kleine boekjes kregen een plekje in het kleine mandje en de grote boeken in de grote mand.

DSC08220_450x600.JPG   DSC08225_450x600.JPG

Eens deze klus geklaard was, speelden we het kleurenspelletje. De juf zette heel veel mandjes in de kring. In deze mandjes zette ze een gekleurd blaadje met een bijhorende prent. Op school koppelen we immers al de kleurtjes aan een bepaald voorwerp. Zo is rood de kleur van de tomaat, geel de kleur van de citroen, blauw de kleur van het water, de kikker is dan weer groen, een boshyacint (bloem) paars, een varkentje roze, een spinnetje zwart, de sneeuwman wit, het beukennootje bruin en tot slot,… de olifant grijs. Jullie kapoenen hadden al heel snel de opdracht door. Het benoemen van de kleurtjes verliep nog niet bij iedereen even vlot, maar dat komt nog wel!

DSC08227_800x600.JPG   DSC08229_450x600.JPG

DSC08230_450x600.JPG

Na de speeltijd deden we de knutselschortjes aan en startten we met het knutselen van een zwart Pietje. Daarvoor mochten we een wc-rolletje helemaal zwart schilderen. Sommige kapoentjes vonden het niet zo fijn als er ook wat verf op hun handjes terechtkwam. Gelukkig heeft juf Rien goede zeep en lekker warm water om die verfhandjes terug proper te krijgen.

DSC08233_800x600.JPG   DSC08234_800x600.JPG

Op dinsdagochtend maakten we samen met de juffen muizentrapjes. We plooiden 2 papierstrookjes over elkaar en ja hoor… plots waren er 2 armpjes en beentjes voor onze Pieten. Na de speeltijd gingen we turnen met meester Sam. In de turnzaal werden jullie kapoenen echte “Pieten” en legden ze verschillende proefjes af. Ze kregen dan ook een echt “Pietendiploma” van meester Sam.

Op woensdag schilderden we verder aan de buikjes van onze Zwarte Pieten. Deze week moest er niet zo vaak gewisseld worden om iedereen aan de beurt te laten want er waren heel wat zieken in ons klasje! Hopelijk geneest iedereen snel en kan iedereen volgende week weer in ons klasje komen spelen!

Op donderdag was het dan zover. Het dagje begon wat anders dan normaal. Dit keer moesten de jasjes niet uit… nee hoor! De jasje mochten aanblijven én de mama’s en papa’s mochten blijven. Samen gingen we kijken naar de aankomst van de Sint. En… dat was wel impressionant want de Zwarte Pieten zaten op hun paard!!!! Wat leuk!!! Ook het feit dat er een paardje kaka deed zomaar op de speelplaats bleef jullie kapoenen bij J

Nadat we de jasjes uitgedaan hadden en in het kringetje zaten, kwam Sinterklaas op bezoek in de klas. Wat waren jullie kapoenen onder de indruk. In het begin toch… tegen het einde van het bezoekje durfden sommige kapoenen al echte kapoenenstreken uithalen en dat terwijl de Sint in de klas was! Gelukkig vond Sinterklaas dit niet erg en kreeg iedereen wat lekkers. De Sint bracht ook speelgoed mee voor de klas. Een nieuwe kraan, een olifanten-vlinderspel, een spelletje van Bumba en 2 gekke ballen.

 

 

Op vrijdag snuffelden we nog eens in de boekjes die iedereen meegebracht had. Dank je wel voor al die leuke en originele boekjes! Het was echt genieten! We speelden natuurlijk ook al eens met de speelgoedjes die de Sint mee had gebracht. Het Bumbaspelletje was in ieder geval al een succes!

 DSC08257_800x600.JPG   DSC08254_800x600.JPG    

Volgende week gaan we een heel nieuw thema induiken. Het thema “doosjes voor kerst”. We gaan eerst en vooral werken rond het thema dozen. Wie thuis mooie doosjes, muziekdoosjes, speciale doosjes, grote, kleine doosjes,… heeft mag deze zeker meebrengen. Natuurlijk gaan we ook onze klas onderdompelen in een gezellige kerstsfeer. Wie thuis oude kerstspulletjes heeft die jullie dit jaar niet gaan ophangen/gebruiken, dan zijn ze zeker welkom in ons klasje, na de kerstperiode krijgen jullie al deze materialen zeker terug!

Groetjes en tot volgende week!

Juf Rien en haar “Pieterbaasjes”

 

PS: - Indien je thuis oud inpakpapier of geschenklint hebt dat we mogen gebruiken om zelf cadeautjes te maken (doosjes inpakken), dan mogen jullie ook dit meebrengen.

      - Woensdag 10 december is het pedagogische studiedag voor de juffen dus is het geen school.

Vorige 1 2 3 4