zondag, 11 januari 2015

"Ik draag warme kleren" (van 5 tot 9 januari 2015)

Dag lieve mama’s en papa’s,

Het eerste weekje van 2015 werd zoals verwacht een lekker druk weekje.

We verwelkomden immers 6 nieuwe kapoenen. Eva, Feebe, Noa, Nina, Yanis en Wout kwamen hun eerste dagje naar school. Dit verliep met een heel klein beetje traantjes, maar dat is normaal en… de traantjes verdwenen tegen het einde van de week ook heel erg snel. En wat vooral heel knap was, is dat de traantjes in de loop van de dag nauwelijks terugkwamen. Wat een flinke kapoenen!

Natuurlijk zijn ook mijn “ancienkes” heel flink. Ze ontvingen de nieuwe kapoenen met open armen maar… af en toe eisten ze toch graag ook weer de aandacht van “hun” juf op. Ik merk dat er een aantal van die kapoenen zijn die een beetje nood hebben aan een extra knuffel/aandacht en die wordt natuurlijk, op de momenten dat dat kan, graag gegeven. Mijn “ancienkes” waren ook weer heel wat afspraakjes vergeten, ze wisten niet meer goed wanneer ze hun koekje moesten eten en wanneer hun boterhammen, konden plots hun schooltas niet meer op hun rug zetten,… Ook zij hadden dus zeker nood aan het opnieuw maken van al de klasafspraken, het terugvinden van het dagritme en het krijgen van uitdagingen. De uitdaging om dingen “alleen” te doen i.p.v. altijd onmiddellijk hulp te krijgen JJJ

Zoals jullie op de foto’s zelf kunnen zien werden de hoekjes volop uitgeprobeerd. Er werd heel veel gesprongen, gelachen en ook af en toe eens gebotst in het ballenbad.

DSC08362_320x240.JPG   DSC08397_320x240.JPG   DSC08393_180x240.JPG

In het keukentje waren er ook weer chef-koks aan het werk die heel veel gerechtjes uitprobeerden. Ik mocht smullen van pizza, taart, allerlei soorten soepjes en drankjes,… Heerlijk toch! Pure verwennerij ;-)

DSC08363_320x240.JPG    DSC08372_320x240.JPG   DSC08383_180x240.JPG   DSC08387_180x240.JPG

Maar er werd ook al gespeeld met de diertjes van de boerderij, de gekleurde dopjes, de auto’s, de trein, de duploblokjes, de stapelkralen,… veel te veel om op te noemen eigenlijk.

DSC08368_180x240.JPG   DSC08378_320x240.JPG   DSC08385_320x240.JPG   DSC08390_320x240.JPG   DSC08399_320x240.JPG

Wat we deze week nog niet echt deden was knutselen. De reden daarvoor is dat ik vooral wat tijd wou uittrekken deze week om met jullie kapoenen mee te spelen. Ik testte ook eens hoe goed mijn “ancienkes” hun kleurtjes al kenden en hoe goed ze al kunnen puzzelen.

Ik leerde hen ook hoe ze het gemakkelijkst een puzzeltje kunnen maken. Kijken naar de voorbeeldprent en kijken naar de afbeeldingen op de puzzelstukjes. Indien het een puzzel van meer dan 4 stukjes was, begonnen we met de hoekjes. Je merkt het spelend leren was ook nu weer het hoofddoel. De nieuwe kapoenen kregen ondertussen de tijd en de ruimte om de klas en het speelgoed verder te ontdekken.

Volgende week gaan we de uitdaging volop aan en staan er heel wat leuke (knutsel)activiteitjes op het programma. Hopelijk strooien “ongelukjes” niet te veel roet in het eten. Maar dat lezen jullie wel in het volgende verslagje. Het wordt vast en zeker wel een "warme" week. We gaan het immers hebben over “warme kleren”. Wie thuis nog mutsen, sjaals, handschoenen, wantjes, warme kousjes, truien,… liggen heeft die jullie de komende week niet nodig hebben, dan mag je ze zeker meebrengen. We kunnen er immers hele leuke spelletjes mee spelen. Vergeet op de meegebrachte spulletjes wel je kleuter zijn/haar naam niet te noteren.

Volgende week staan er ook verschillende verjaardagen gepland. Jullie krijgen nog een apart briefje mee waar de juiste data opstaan. Gelieve dan dus een koekje of een fruitje, dat niet slecht wordt als het niet opgegeten wordt, mee te brengen. Indien je kapoen de eventuele traktatie niet lust, dan kan hij/zij zijn/haar eigen 10-uurtje opeten.

Groetjes en tot volgende week.

 

Juf Rien en haar kleine grote kapoenen