zondag, 10 mei 2015

"Ik speel mama" (van 4 tot 8 mei 2015)

Toedeloe mama’ en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons “mama”weekje. Het cadeautje is niet langer een verrassing meer en hopelijk kwam het kleien potje heel aan :-) en… hebben jullie het al een mooi plaatsje gegeven in jullie huisje. Deze week zullen jullie ook geen versje of liedje bij het verslagje vinden, want de voorbije week leerden we immers het versje voor moederdag! In de klas lukte het al heel goed, hopelijk is het ook zondag goed gelukt!

Deze week hadden we nog wat voorbereidingswerk voor het moederdagcadeautje. Om ons versje te versieren knikkerverfden we op maandag met steentjes. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar dat leggen we graag even uit. We legden een blad papier in een doosje, deden in de hoekjes wat verf en lieten stenen rollen door de verf. Normaal gebeurt dit met knikkertjes (vandaar de naam knikkerverven) maar ons thema van Klein Duimpje spoorde er ons toe aan om het nu eens met stenen te proberen.

DSC09051_800x600.JPG  DSC09052_800x600.JPG   

DSC09056_800x600 (1).JPG   DSC09058_800x600 (1).JPG

Op dinsdag gingen al mijn kapoenen turnen met meester Sam! Ze maakten de turnzaal onveilig en genoten van het exploreren met allerlei materialen.

Op woensdag was het wenmoment en kwam Lily langs. Zij zal na het hemelvaartsweekend al zeker van de partij zijn tijdens het instapmomentje.

Na de speeltijd vertelde ik het verhaaltje van “Kaatje helpt mama”.

Kaatje helpt mama.jpgKaatje en haar mama waren die dag alleen thuis en deden allerlei leuke dingen samen. Kaatje mocht mama helpen bij het inladen van de wasmachine, het wassen van de ramen,… als beloning omdat Kaatje zo flink was reden ze naar de stad en mocht Kaatje nieuwe schoenen kiezen… nieuwe schoenen… inderdaad, erg herkenbaar voor de meeste kapoenen van mijn klasje. Elke dag heeft er wel iemand mooie nieuwe schoenen aan die hij/zij dan trots komt tonen.

Heel deze week keken we ook naar de foto’s van de mama’s. We gaven ze een mooi plekje in de kring. Ik ga ze ook de komende dagen nog laten hangen, want jullie kapoenen vinden de aanwezigheid van de mama’s in de klas wel superleuk! We bekeken ook de spulletjes van de mama’s. Zo ontdekten we dat er heel veel mama’s zijn die houden van armbanden, halskettingen, oorringen, handtassen en nagellak J In ieder geval dank je wel iedereen voor jullie medewerking!

Naar aanleiding van al die mooie sierraden gingen we ook aan de slag met pareltjes. Wat ontstonden er mooie kettingen! Maar…  jullie kapoenen verstonden niet goed dat ze deze kettingen niet mee naar huis mochten nemen. Daarom maakten we op vrijdag kettingen met rietjes. Deze zijn momenteel te bewonderen in de gang en deze mogen jullie kapoenen nadien wél meenemen naar huis!

DSC09060_800x600 (1).JPG   DSC09061_800x600.JPG    

DSC09065_800x600.JPG   DSC09066_800x600.JPG

Deze en ook komende week gaan we een nieuw thema aansnijden, namelijk: “uit de doeken”. Wie zin heeft mag gerust wat “doeken” meebrengen. Bv.: een oud laken, een vaatdoek, een suikerbonendoekje, een knisperdoekje,… Alles is welkom, maar enkele doekjes is voldoende. Want we mogen onze doekenbak ook niet overladen.

Groetjes en tot binnen 2 weekjes!

Juf Rien en haar “mama’s”kindjes

 

PS: * NIET VERGETEN! Woensdag 13 mei is het pedagogische studiedag voor de juffen en meesters. Jullie kapoen mag dus een dagje thuis blijven.

 * Maandag 18 mei is een nieuw instapmomentje. Dit wil zeggen dat ons klasgroepje weer wat groter zal worden… Meer info kan je vinden in het volgende verslagje.

      * Aangezien deze week maar uit 2 dagen bestaat slaan we met het verslagje een “weekje” over, want met 2 dagen een volledig verslagje vullen is wat veel!