zondag, 15 maart 2015

"Slingers en confetti" week 2 (van 9 tot 13 maart 2015)

Dag mama’s en papa’s,

Het gekste weekje van het jaar zit er op: ons carnavalsweekje.

Op maandag startten we ons weekje met het vieren van de verjaardag van Fenn. Zij werd 3jaar. Hip hip hoera!!! Fenn bracht een lekkere cake en een snoepboekje mee. We smulden van beide dingen even hard J

DSC08743_360x480 (1).JPG    DSC08745_640x480 (1).JPG

Na de speeltijd schakelden we over op knutselmodus. Iedere kapoen mocht enkele afbeeldingen van verklede kindjes kiezen. Daarbij werd er een beetje gepraat over wat de verklede kindjes aan hadden, welke kleuren hun kleren hebben, welke attributen ze vast hadden,… Eens de verklede kindjes opgekleefd waren, mochten jullie kapoenen hun heel blad volsmeren met lijm. Nadien strooiden ze confetti over hun werkje. Wauw! Dat was echt carnaval. Jullie kapoenen werkten met heel veel enthousiasme aan hun knutselwerkje deze week. J Jammer genoeg zijn er niet echt veel foto’s, want leuke activiteitjes vragen ook wel wat begeleiding van de juf. De resultaten van al dat werk zijn deels in de gang en deels in de klas te bewonderen.

DSC08748_640x480 (1).JPG   DSC08750_640x480.JPG   

Op dinsdag speelden we met een ander soort “confetti”, namelijk ronde gekleurde stickertjes. Jullie kleuters mochten de stickertjes op de juiste feesthoedjes kleven. En zoals gewoonlijk waren ze ook nu weer heel erg enthousiast.

DSC08751_640x480.JPG   DSC08754_640x480 (1).JPG

DSC08758_640x480.JPG

De kleuters die maandag nog niet aan de beurt kwamen om te knutselen, kregen op dinsdag de kans om te gooien met confetti!

Op donderdag bracht Stacey de themadoos mee. In het doosje zat er confetti, serpentines, buisjes waardoor we balletjes konden blazen en nog veel meer leuke carnavalspulletjes. Een dikke dank je wel trouwens aan alle mama’s en papa’s die het themadoosje elke keer vullen met leuke materialen. Dank je wel! Jullie kleuters genieten echt ongelooflijk van hun “momentje” in de klas.

Na de speeltijd van 10u mochten er een aantal kleuters mee naar juf Christel haar klasje. Zij mochten daar in de hoekjes spelen terwijl juf Christel met hen een spelletje speelde rond de lichaamsdelen. Op die manier proberen we te weten te komen welke lichaamsdelen jullie kapoenen al dan niet kennen.

Het weekje eindigde met een echt carnavalsfeest. Het carnavalsfeest in de turnzaal kon jammer genoeg niet doorgaan omdat de leerlingen van de lagere school turnen hadden (hun zwemles ging niet door). Maar… geen getreur. Om 10u30 kwamen immers de echte prinsen en prinsessen en andere belangrijke personen van carnaval langs. Ze brachten een mooie auto en veel muziek mee. Meer nog zelfs, ze hadden ook lekkere snoepjes bij! Wij genoten mee vanop een afstand, want zoveel lawaai en drukte schrikte de meeste kapoenen van mijn klasje toch een beetje af.

Nadat we al gedanst hadden op de speelplaats ging ons carnavalsfeestje door in de klas. Omdat het een erg druk dagje was vergat ik foto’s te maken van jullie feestende kleuters. Maar ik maakte wel ’s ochtends al wat foto’s van al die prachtig verklede kleuters... ’s Ochtends mocht iedereen immers vertellen in wat ze verkleed waren. Wat was iedereen erg trots!

 

Volgende week is ons thema “De wiebelbillenboogie”. Dit klinkt misschien als een heel gek thema maar er is een heel eenvoudige uitleg voor J. Volgende week start ook de jeugdboekenweek. Het thema dit jaar is humor. Omdat de wiebelbillenboogie een heel fijn boekje is met heel veel humor, gaan we dus werken rond dit boekje. Het boekje gaat over een olifantenfamilie. Wie dus thuis olifantenknuffels, -prenten,- foto’s, -lichtjes,… heeft, al dit materiaal is deze week welkom in ons klasje.

Groetjes en tot volgende week

                  Juf Rien en haar “carnavalistjes” 

PS: Niet vergeten: op vrijdag 20 maart komt de fotograaf langs op school!