zondag, 01 maart 2015

"Mijn restaurantje" (van 23 tot 27 februari 2015)

Hey mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons “restaurantweekje”.

Eerst en vooral verwelkomden we deze week 4 nieuwe kapoenen in onze klas. Kynan en Uwe (2 jongens) en Ilke en Iloka (2 meisjes) komen meespelen en –leren in ons klasje.

Op maandag werden jullie kapoenen ’s ochtends opgevangen door juf Hilde. Ik was immers een beetje te laat door verschillende monsterfiles. Maar aangezien juf Hilde de routines van de klas door en door kent en die 4 nieuwe kapoenen ook weer heel erg flinke kindjes zijn, verliep dit alles zonder problemen. Wat de juf wel merkte was dat het vakantie was geweest. Jullie kapoenen waren duidelijk de afspraakjes in de klas een beetje vergeten. De voorbije week hebben we ook daar weer heel wat aandacht aan besteed. Jammer genoeg is het niet voor iedereen even gemakkelijk om zich aan de afspraakjes te houden. We zullen dus moeten blijven oefenen!

Op woensdagochtend stonden er op de tafel schaaltjes met heel veel verschillende deegwaren in. Dank je wel lieve mama’s en papa’s voor de pasta die jullie meebrachten! Jullie kapoenen beleefden er heel wat plezier aan. De pasta werd in en uit potjes gegoten, geschept,…. Er waren zelfs enkele kapoenen die proefden van de pasta’tjes maar dat was dan weer helemaal de bedoeling niet. J

    DSC08664_640x480.JPG  DSC08670_640x480.JPG    

DSC08682_640x480.JPG DSC08666_640x480.JPG

Op donderdagochtend hielp iedereen in onze “groenten- en fruitwinkel” het fruit sorteren. Het fruit werd gesorteerd per kleur. Natuurlijk werd ook elke fruit- en groentesoort benoemd. Wat was dat leuk! Juf Rien moest ook heel veel fruitjes en groentjes opeten J Gelukkig is dit allemaal erg gezond!

DSC08675_640x480.JPG    DSC08677_640x480.JPG   

DSC08676_640x480.JPG

Na de speeltijd las ik jullie kapoenen voor uit het “grote eetboek”. In dit boek ontdekten we wat de verschillende diersoorten graag eten. Apen eten graag bananen, konijntjes worteltjes, geitjes gras, giraffen de blaadjes van de bomen,…. Toen we ontdekten wat de dieren graag aten, gingen we ook even na of wij dat ook mogen eten, of we dat lekker vinden of niet,… Je merkt het… er werd deze week heel veel gepraat rond het al dan niet lusten van verschillende voedingsmiddelen.

Op vrijdag was het dan zover. We schoven allemaal aan voor het gezond ontbijt. We konden kiezen tussen boterhammetjes met kaas, smeerkaas of confituur. Sommigen van jullie kapoenen aten dan weer liever cornflakes. Maar er stond nog meer lekkers op de tafel. Na het boterhammetje konden jullie kleuters ook nog een yoghurtje of een fruitje eten. De druifjes, appeltjes, appelsientjes, mandarijntjes,… vielen ook in de smaak. Bij dit alles dronken we een bekertje melk of water.

DSC08687_360x480.JPG   

DSC08691_640x480.JPG   DSC08695_640x480.JPG

Na de speeltijd leerden we hoe we de tafel kunnen dekken. Ik had onderleggertjes mee waarop de verschillende benodigdheden getekend staan (bordje, mes, vork, lepel en glaasje). Ik had onderleggertjes in 4 verschillende kleuren. Jullie kapoenen kregen elk een voorwerp en moesten dit op de juiste plaats leggen. Natuurlijk ging dit wel heel erg vlot! Wat wil je ook met zo een superkapoenen in de klas.

Volgende week maandag en dinsdag gaan we nog even door met het thema “Mijn restaurantje”. Op woensdag starten we dan weer met het thema “Slingers en confetti”. Wie thuis leuke boekjes heeft rond carnaval of wie toetertjes, hoedjes, verkleedkleren, serpentines of confetti heeft, mag dit gerust meebrengen. Alles is welkom om van ons klasje een echt carnavalsklasje te maken!

Groetjes en tot volgende week

Juf Rien en haar “gezonde” kapoenen