woensdag, 11 februari 2015

"Mijn knuffel(doekje)" (van 2 tot 13 februari 2015)

Dag lieve mama’s en papa’s,

Wegens omstandigheden ontvangen jullie dit verslagje enkele dagen later dan voorzien. Doordat jullie dit verslagje wat later ontvangen, zal ook het verslagje van deze week vervallen. Dit verslagje is dus het verslagje van twee “knuffelweken” J.

Op maandag verwelkomden we een nieuw kapoentje in onze klas. Lente maakte een heel vlotte instap waarbij er nauwelijks traantjes aan te pas kwamen. Ze werd natuurlijk ook heel goed opgevangen door mijn kapoenen!

Op maandag werkten de kapoenen die nog niet aan de beurt kwamen met verfborsteltjes en –spateltjes. Ze maakten hun maan en sterretjes.

Op dinsdag startten we dan met ons nieuw knutselwerkje. We voelden eens aan de knuffeltjes in de klas en die waren allemaal zacht. Ik had een prent mee van Nijntje, maar Nijntje was helemaal niet zacht. Daar moesten we dus iets aan doen. We bekleefden “Nijntje” met watjes. Eerst trokken we kleine stukjes van de wattenbolletjes en deden ze in een schaaltje. Nadien mochten we lijm smeren op het hoofdje, de handjes en de voetjes van Nijntje. Niet op haar kleedje, nee hoor, daar hadden we andere plannen mee. Ook tijdens de tweede week werden er heel veel zachte Nijntjes gemaakt. Je merkt het, de knutselwerkjes worden vaak op maandag en dinsdag gemaakt. Daar is een logische reden voor. Op maandag en dinsdag komt juf Hilde, onze kinderverzorgster, helpen in ons klasje. Knutselmomentjes organiseren lukt uiteraard beter met 2 juffen in de klas J Op donderdag nam juf Christel ook een groepje kapoenen mee naar haar klasje. Op die manier konden ook zij op hun gemakje aan het knutselwerkje werken.

DSC08509_640x480.JPG   DSC08510_640x480.JPG   

DSC08525_640x480.JPG    DSC08526_640x480.JPG

Want… we hadden nu wel al een zacht Nijntje, maar ze had nog steeds geen kleedje aan. We kleurden het kleedje met kleurpotlood in… maar dit deden we niet zomaar hoor! Eerst en vooral moesten we kijken naar de gekleurde stipjes op haar strepenkleedje. Het streepje waarin rode stipjes stonden mochten we rood kleuren, het streepje waarin gele stipjes stonden geel en tot slot voegden we er ook nog een blauw streepje aan toe. Dit was een echte uitdaging voor jullie kapoenen. Sommigen brachten deze opdracht heel vlot tot een goed einde, voor andere was het nog wat te moeilijk.  Deze laatste kleuters kleurden hun kleedje in zonder rekening te houden met de kleurenstipjes. Dit is geen enkel probleem. Jullie kleuters moeten dit niet kunnen, maar toch bied ik hen graag al eens de uitdaging aan.

DSC08519_640x480.JPG    DSC08524_640x480.JPG   

DSC08523_640x480.JPG

Op woensdag bracht iedereen zijn lievelingsknuffeltje mee. Wat was iedereen trots om zijn/haar knuffeltje te tonen! Het werd echt een heel fijn moment! Dank je wel mama’s en papa’s! Ook naar de foto’s die meegebracht werden, werd met heel veel aandacht gekeken. En ook in de week nadien werd er nog regelmatig naar verwezen.

Tijdens het aanleren van het liedje “knuffelbeer” wiegde iedereen met zijn/haar lievelingsknuffel heen en weer. Wat een mooi en ook heel rustig momentje. Ik probeerde dit zo goed mogelijk te filmen. Het filmpje vind je terug op de website van de school.

Tot slot hoop ik dat jullie samen met jullie kapoen kunnen genieten van een rustige krokusvakantie. Al mijn kapoenen zijn een beetje moe en hebben nood aan wat rust! Hopelijk brengt een net iets minder druk dagritme in de vakantie de nodige rust en kunnen we er na de vakantie (samen met de nieuwe vriendjes) weer volop tegenaan gaan!

Groetjes en tot binnen 2 weken

Juf Rien en haar knuffelkapoenen

PS: Vandaag was het wenmoment en kregen de 6 vriendjes die na de krokusvakantie instappen de kans om te komen kennismaken met hun allereerste klasje.